El llibre dels vernsUN POEMA DE JOSEP PEDREIRA

 

A LA CAMBRA

 

A la cambra tinc papers

i llibres sense paraules

fascicles enquadernats

que escriuré un altra vegada

 

EDITAT A LA COLECCIÓ "ELS LLIBRES DE L'OSSA MENOR"·

Les prunes del rei de FrançaCecilia Vidal, secretaria de la Fundació, ha participat en la primera idea gràfica d’aquest llibre i Ricard Pedreira, patró, ha tingut cura de la seva edició.

Amb aquest llibre pretenem donar a conèixer la faceta més lúdica i menys coneguda, de l’editor i poeta.

Aquest llibre de poemes sobre el vi, acompanyats de les il·lustracions de Xavier Nogués, pintor del vi, com l’anomenà Francesc de A. Pujols, és un projecte dels fills del poeta i editor, amb la participació de la Fundació Xavier Nogués

La relació de Josep Pedreira (editor de la fonamental col·lecció de poesia Óssa Menor) escrigué molt i publicà poc. Amb Xavier Nogués la seva relació fou doble: d’una banda tingué un estret vincle personal i familiar i d’una l’altra, fou un dels primers membres de la Fundació que porta el seu nom. La poesia d’aquest llibre, un tant surrealista i enjogassada, connecta especialment amb l' humor i la caricatura (els “ninots”) de Xavier Nogués, en aquesta ocasió, provinents principalment del catàleg de vins del celler de les Galeries Laietanes .

Editat per la Fundació Xavier Nogués el 2012

Soldats catalans a la Roja i Negra (1935-1939)

Josep Pedreira va pertànyer al Front Nacional de Catalunya i, a pesar de ser un pacifista convençut, finalment va anar el front per lluitar per la legalitat establerta en la que creia fermament. En aquest volum pòstum ens explica els seus records dels anys de la guerra civil, durant els quals va combatre a Aragó, a Extremadura i a Madrid amb els confederals de la divisió Roja i Negra.

Va ser publicat per "Publicacions de l'Abadia de Montserrat" el 2003