Tot cercant dades familiars d'interès, ens hem trobat amb persones i temes que , a més de lligats a la família Pedreira i Font, tenien una entitat pròpia. El punt de relació és, habitualment originari a l'Escola de Belles Arts (Llotja) i amistats forjades a l'empara de la lluita per mantenir la nostra cultura, llengua i país com a un ens propi que se’ns volia anihilar.

Amb el temps l'edifici van tenir altres usos (sempre acadèmics) amb la particularitat que posteriorment hi vàrem tenir una relació en ser (als anys 60 i 70) l'Escola Oficial de Nàutica de Barcelona (ara UPC) on va estudiar en Manel Pedreira.

 

Bàsicament hi posem enllaços amb altres WEB's que aporten un punt més d’informació al voltant del patrimoni cultural Pedreira Fernandez/Font Lostau, i de la nostra realitat cultural.

Us quedi com a font d'informació al respecte.

ENLLAÇOS AMB "LLOTJA" Escola de Belles Arts a començaments del S.XX

 

Llotja

 

L'edifici de la Llotja de Mar

 

Enciclopèdia.cat

 

El dia 19 de juliol de 1936 mor Apel·les Mestres que fou model personal i cultural per a molts dels seus contemporànis , i encara avui.

Al n. 23 de la revista Inquietud, de la Federació Nacional d'Estudiants de Belles Arts, just un any després del seu decés, Francesc Espriu, Josep Pedreira i Manuel Viusà li dedicaren un extens article.