Frontis de l'escultura que Subirachs va fer com a simbol de la col.lecció.

Al voltant dels anys 1960, Josep Pedreira continua amb el cuc d'editar per ell mateix o amb l'ajut d'altres editors i amics del món de la poesia però també de les belles arts.

Retorna a aquella intenció, manifestada per la Berta en anys de guerra, de mantenir l'esperit de Llotja (L'Escola de Belles Arts) i ara amb voluntat de fondre els mons de la poesia, el dibuix i l'escultura. 

Neix la Col·lecció de "Les Quatre Estacions". Anirem explicitant-la més, i millor espero, i ara us posem els titols i autors que es varen anar publicant.

Colllecció "Les Quatre Estacions" (1960-1990)
Llistat de la vintena de títols publicats en aquest període.
lesquatrestacions.pdf
Documento Adobe Acrobat [157.3 KB]

En la que hem anomenat "segona època", Josep Pedreira i el seu fill Ricard publiquen cinc llibres que son, quasi, una declaració d'intencions de tot el que s'ha fet durant tant d'anys.

Aquí hi trobem a Subirachs i Espriu amb reflexió, escrits i dibuixos del que és "el Món de Subirachs". Juntament amb més d'una trentena de poetes-escriptors mostren aquest món artístic encapçalats per Subirachs. Cal recordar que era el temps en que s'encarregà a Subirachs la Façana de la Passió de la Sagrada Famiíia de Gaudí i que això va causar una controversia força potent en el seu moment.

Aquí teniu les portades i contraportades d'aquest cinc llibres, fets amb tota la passió que demostraven tots els seus autors al llarg dels anys.