Berta Font en un merlet del castell de Begur (Empordà) al 1956 amb el seu fill Manel (el webmaster!!)

Berta Font per Gertrudis Galí al 1940

Berta Font Lostau al voltants del 1960 en un sopar amb Clementina Arderiu i altres poetes.Berta Font Lostau , té a darrera de la seva pròpia història, tota una història familiar que crec important conèixer ja que revela un entorn en el que s'entenen molt millor moltes coses.

 

En aquesta branca familiar hi figuren:

1/ Alberta Lostau Espinet, mare de la Berta Font i àvia nostra que va ser lletraferida i alhora directora comercial d'una empresa com CINZANO. Va escriure un llibre professional , cap als anys 1950: "Anunciar es vender" (publicat al 1956). Va muntar,   junt amb les seves filles Teresa, Anna Maria i Berta,  una galeria d'art on es trobaven pintors, escriptors, escultors i lletraferits en general com Juli González i molts d'altres .

2/ Un avi matern de la Berta Font Lostau, Baldomero Lostau Prats que, com a president provisional, fou qui va proclamar l'Estat Català el 7 de març de 1873.

3/ Un cunyat ninotaire d'una expressió excepcional, en Xavier Nogués, amb la família del qual i la seva Fundació hi continua  un contacte permanent i fort.

4/ Teresa Lostau i Espinet , primera dona d'en Xavier Nogués , germana de l'àvia Alberta, que fou una de les persones a les quals es va encarregar la decoració interior del edifici de "La Pedrera" de Gaudí.

 

Altres informacions ens aniran portant al millor coneixement d'aquesta branca familiar.