El teatre ha sigut, també, una de les antigues arts gregues que ens ha tocat a tots en algun moment.


La Berta Font Lostau era, ja de molt jove, una gran aficionada  al teatre radiofònic i en volia ser actriu,  però no va poder fer-ho, però sí que va ser, durant  tota la seva vida, una lectora empedreïda de teatre tenint una col·lecció impressionant d'obres de teatre. Li agradava tenir traduccions distintes de la mateixa obra per intentar entendre millor l'escriptor però també els traductors (ja sabem allò de "Traduttore-tradittore"), li encantava parlar amb amigues molt significades (Carme Serrallonga, Maria Aurèlia Capmany, ...) de la bondat de les obres que s'escrivien o es representaven .

Va viure des de molt a prop (com en Manel Pedreira) el naixement del Teatre Lliure (recordem l'amistat amb en Jordi Sarsanedas o la Carlota Soldevila) a més de ser membre des del principi de l'Associació d'Espectadors del Lliure (com en Ricard i l'Anna)


En Josep Pedreira va escriure una obra de teatre - que sapiguem- que està perduda ("Pugna dintre  l'ànima") i també va fer d'actor en el divertiment que varen compondre en Joan Oliver (Pere Quart) i en Joan Guarro Basté - padrí d'en Manel-.


L'Anna Pedreira ha sigut sempre una altra teatrera empedreïda i a més ha après exercint l’ ofici  a l’ Institut del Teatre durant trenta anys, com responsable tècnica dels teatres Adrià Gual i La Cuina, com productora dels tallers i dels bolos dels estudiants i de les activitats culturals  dels professionals de l’IT de Barcelona i de Terrassa. També ha fet altres activitats lligades a la tècnica i a la investigació teatral (Ocupación de los teatros de Barcelona per la revista EL Público). 

Com a aficionada ha sigut sòcia de l’Associació d’Espectadors del Teatre Lliure durant varis anys, i  ha fet vàries il·luminacions d’espectacles propers a la seva visió plàstica (Bauboo, Air MailEl malalt imaginari en versió del GTR )...


En Ricard Pedreira va ser gerent del Teatre Lliure i també actor i director de dues obres de "El Triangle" de l'Associació de veïns del mercat de Sant Antoni (La Ratera, de Agatha Christie, i Lisístrata, de Aristòfanes)


En Manel Pedreira i la Cris Barceló (a part de la "part familiar" de joventut) fa més de trenta anys que formen part del Grup de Teatre de Roses com a actors, muntadors i tot el que faci falta.